Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στην Αλβανία: Βροχή από μπουκάλια κατά του Edi Rama – Παρενέβη η Προεδρική Φρουρά για να τον φυγαδεύσει!

Χάος στην Αλβανία: Βροχή από μπουκάλια κατά του Edi Rama – Παρενέβη η Προεδρική Φρουρά για να τον φυγαδεύσει!
Το κλίμα στο αλβανικό κοινοβούλιο ήταν ήδη ιδιαίτερα τεταμένο, ωστόσο η αποχώρηση του πρωθυπουργού αποτέλεσε τη σπίθα που πυροδότησε νέα επεισόδια.
Σκηνές πρωτοφανούς έντασης εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ολομέλειας του Κοινοβουλίου της Αλβανίας, όταν η αποχώρηση του πρωθυπουργού Edi Rama από την αίθουσα προκάλεσε εκρηκτικές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Σύμφωνα με πληροφορίες από αλβανικά μέσα ενημέρωσης, μόλις ο Edi Rama σηκώθηκε για να αποχωρήσει από την αίθουσα, βουλευτές του δημοκρατικού κόμματος αντέδρασαν έντονα, εκτοξεύοντας πλαστικά μπουκάλια με νερό προς την κατεύθυνσή του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ένταση και επεισόδια μέσα στην Ολομέλεια

Το κλίμα στο αλβανικό κοινοβούλιο ήταν ήδη ιδιαίτερα τεταμένο, ωστόσο η αποχώρηση του πρωθυπουργού αποτέλεσε τη σπίθα που πυροδότησε νέα επεισόδια.
Οι φωνές, οι έντονες διαμαρτυρίες και η ρίψη αντικειμένων δημιούργησαν σκηνές χάους μέσα στην αίθουσα, διακόπτοντας προσωρινά την ομαλή εξέλιξη της συνεδρίασης.

Άμεση επέμβαση της Προεδρικής Φρουράς

Η κατάσταση κρίθηκε αρκετά σοβαρή ώστε να επέμβει άμεσα η προεδρική Φρουρά, η οποία σχημάτισε προστατευτικό κλοιό γύρω από τον Edi Rama και διασφάλισε την ασφαλή αποχώρησή του από την αίθουσα της Βουλής. Η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας απέτρεψε περαιτέρω κλιμάκωση του επεισοδίου και την πιθανότητα γενικευμένων συμπλοκών μεταξύ των βουλευτών.

Νέα πολιτική αντιπαράθεση στην Αλβανία

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά περίοδο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης του Edi Rama και της αντιπολίτευσης.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, ενώ αναμένεται να υπάρξουν επίσημες τοποθετήσεις από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τα επεισόδια που σημάδεψαν τη σημερινή συνεδρίαση. Οι εικόνες από το αλβανικό κοινοβούλιο κάνουν ήδη τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το ιδιαίτερα τεταμένο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης